
Champ 77 WG
Fungicid de contact ce previne și stopează mana, rapănul și arsurile bacteriene la vița de vie, pomi fructiferi, cartofi și legume
Substanță activă: hidroxid de cupru ( 50% cupru metalic)
Champ 77 WG este un fungicid care se prezintă sub formă de granule de culoare albastră, dispersabile în apă, cu un conținut de 500 g/kg cupru metalic sub formă de hidroxid de cupru.
Avantajele utilizării produsului Champ 77 WG:
- Are acțiune fungicidă și bactericidă;
- Stimulează rezistența naturală a plantelor;
- Favorizează multe procese biochimice, contribuind la producerea vinurilor de calitate;
- Este o parte importantă în conceptul de combatere integrată (strategia impotriva creării rezistenței la fungicidele sistemice);
- Previne și stopează mana și arsurile bacteriene la vița de vie, pomi fructiferi, cartofi, legume;
- Poate fi aplicat cu orice fel de echipament de stropire;
- Nu creează rezistență și învinge formele rezistente apărute la fungicidele sistemice;
- Formulare superioară – granulă dispersabilă în apă – ușor de utilizat / manevrat / depozitat.
Omologări
Principalele culturi | Doza omologată | Spectru de combatere |
---|---|---|
Cartof | 2 kg/ha | Mana cartofului (Phytophtora infestans) |
Castraveți | 2 kg/ha | Pătarea unghiulară (Pseudomonas lacrymans) |
Tomate | 2 kg/ha | Pătarea pustulară (Pseudomonas tomato), bășicarea fructelor (Xanthomonas vesicatoria) |
Viță de vie | 2 kg/ha | Mana viţei de vie (Plasmopara viticola) |
Măr | 2 kg/ha | Focul bacterian (Erwinia amylovora), rapănul mărului (Venturia inaequalis) |
Caracteristici
Recomandări de utilizare:
În legumicultură – se aplică preventiv sau la apariția primelor simptome de mană sau arsuri bacteriene, deosebit de periculoase la aceste culturi.
La cartof – se aplică tratamente în perioada de vegetație, la avertizare și în alternanță cu fungicide sistemice pentru combaterea manei cartofului.
La vița de vie – aplicarea se va face în perioada de vegetație în alternanță cu produse sistemice. La începutul vegetației se obține și o rezistență mărită la înghețurile târzii, iar ca ultim tratament, spre sfârșitul perioadei de vegetație, ajută la o maturare mai bună a coardelor și rezistență sporită peste iarnă.
Cantitatea de soluție recomandată este de 800-1000 l/ha la legume și de 1000 l/ha în cazul viilor pe rod, administrată ca tratament postfloral – dozele se folosesc diferențiat în funcție de presiunea de infecție.
Materiale de descărcat
-
Fisa cu date de securitate
-
Broșură
-
Certificat de omologare