Carial Flex

Cimoxanil este o substanţă activă ce aparţine clasei acetamidelor si este foarte eficient ca tratament curativ asupra manei.

Substanță activă: mandipropamid 250 g/kg (25% g/g) + cimoxani 180 g/kg (18% g/g)

1 kg

Transport gratuit peste 1.500 lei

Mandipropamid este o substanţă activă ce face parte dintr-o nouă familie chimică numită mandelamide. Această substanţă activă este caracterizată ca fiind foarte activă împotriva agenţilor patogeni din clasa Oomycete (mănări). Un mare procent de mandipropamid este adsorbit în stratul de ceară al plantei (inflorescenţe şi frunze), oferind după aplicare o excelentă rezistenţă la spălare. Mandipropamid este foarte activ împotriva germinaţiei sporilor şi inhibă creşterile miceliului în timpul perioadei de incubaţie. Prezintă activitate sistemică translaminară, asigurând o distribuţie uniformă pe ambele feţe ale frunzei.

CARIAL FLEX este un fungicid care oferă protecţie foarte bună a inflorescenţelor, fructelor şi aparatului foliar. Produsul conţine o combinaţie de două substanţe active complementare cu moduri de acţiune diferite împotriva manei.

Omologări

Principalele culturi Doza omologată Spectru de combatere
Cartof 0,6 kg/ha Phytophthora infestans

Caracteristici

Compatibilitate

CARIAL FLEX este compatibil cu numeroase produse de protecţia plantelor. Înainte de utilizare se vor consulta tabelele de compatibilităţi şi se va efectua un test pe cultura respectivă.

 

Pregatirea soluției

Echipamentul trebuie să fie curat şi calibrat corespunzător. Se adaugă în rezervor jumătate din cantitatea de apă necesară, se porneşte sistemul de agitare şi se adaugă cantitatea măsurată de CARIAL FLEX. Se completează cu restul de apă. Se menţine sistemul de agitare în funcţiune pe toată durata tratamentului, de la pregatirea soluţiei şi până la terminarea aplicării. A se aplica întregul volum de soluţie pregătit în aceeaşi zi. Când se foloseşte în amestec cu un alt produs, se verifică mai intâi compatibilitatea cu produsul respectiv, după care se va adăuga în rezervor CARIAL FLEX şi apoi partenerul de amestec. În cazul în care partenerul de amestec este sub formă de plicuri hidrosolubile, se adaugă întâi acest produs şi apoi CARIAL FLEX.
Cantitatea de soluţie folosită este în funcţie de cultură şi stadiul de vegetaţie. Se va folosi un volum de soluţie suficient de mare pentru a asigura o bună acoperire a foliajului cu soluţia de stropit, dar se va evita şiroirea.

Volum apă: 200-600 l/ha

Cuvinte cheie (keywords) în pagină: carial flex, mandipropamid, cimoxanil, fungicid,