Viper ON

Erbicid postemergent pentru cultura orezului.

Substanță activă: penoxsulam 16 g/l + triclopir-butotil 120 g/l

5 L

Transport gratuit peste 1.500 lei

Mod de actiune

• Viper™ ON este un erbicid postemergent, având în compoziția sa substanţele active penoxsulam și triclopyr-butotil, cu un mecanism de acţiune diferit.

• Penoxsulam acţionează ca inhibitor al enzimei acetolactat sintază (ALS) împiedicând biosinteza aminoacizilor, în timp ce triclopir are o activitate de tip auxinic împiedicând creșterea plantei.

• Produsul este absorbit în principal de frunze și doar parţial de rădăcini și este translocat în ţesuturile meristemice ale plantelor.

• Creșterea buruienilor este încetinită deja după câteva ore, chiar dacă primele simptome de combatere apar la 5-10 zile după aplicare iar rezultatul final este atins după 3-4 săptămâni.

Omologări

Principalele culturi Doza omologată Spectru de combatere
Orez 2,5 l/ha Buruieni sensibile și moderat sensibile

Caracteristici

Mod de aplicare

• Viper™ ON poate fi aplicat de la 2 frunze până la sfârșitul înfrățirii culturii orezului. Momentul aplicării erbicidului este determinat de stadiul vegetativ al buruienii Echinochloa spp.

• Pentru combaterea buruienii Echinochloa crus-galli, erbicidul Viper™ ON se aplică din faza fenologică de 1 frunză până la 1-2 frați, în timp ce pentru combaterea buruienii Echinochloa spp., aplicarea erbicidului se face din faza fenologică de 1 frunză, până la 3-4 frunze, în orice caz întotdeauna înainte să înceapă înfrăţirea.

• Pentru controlul Ciperaceelor și a altor buruieni cu frunză lată folosiţi Viper™ ON din faza fenologică de 1-2 frunze până la 4-5 frunze ale buruienilor.

 

Timpul aplicarii

VIPERTM ON POATE FI APLICAT ÎN OREZĂRIE ÎN USCAT, PE SOL UMED SAU SATURAT SAU ”PE MARGINEA APEI” ȘI PE OREZĂRIE CU ÎNSĂMÂNŢARE ÎN USCAT.

OREZĂRIE ÎN USCAT CU SOL UMED SAU SATURAT SAU PE „MARGINEA APEI”:

Aplicaţi Viper™ ON imediat ce orezăria a terminat drenarea și udaţi din nou imediat la 1-2 zile după aplicarea erbicidului.

OREZĂRIE CU ÎNSĂMÂNŢARE ÎN USCAT:

Aplicaţi Viper™ ON pe sol uscat cu 1-2 zile înainte de a introduce apa.

 

Informatii suplimentare

Selectivitate:

• Viper™ ON poate fi folosit pe toate soiurile principale de orez indica și japonica cultivate în prezent, de la stadiul de 2 frunze până la sfârșitul înfrățirii culturii orezului, indiferent de tipul solului și de practicile de cultivare utilizate.

• Pentru a asigura întotdeauna cea mai bună selectivitate nu se recomandă tratarea culturii aflată sub stresul dat de frig și/sau secetă, după atacuri de boli sau dăunători sau de deficienţe nutriţionale.

• În cazul aplicărilor pe cultură aflată sub stres sau în condiţii climatice adverse, produsul poate cauza o încetinire temporară a creșterii culturii care nu afectează producţia finală.

Materiale de descărcat

Cuvinte cheie (keywords) în pagină: viper on, penoxsulam, triclopir-butotil, erbicid, postemergent, orez