Trimmer 50 WG

Erbicid selectiv pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale

Substanță activă: tribenuron metil

0,1 kg

Transport gratuit peste 1.500 lei

Certificat de omologare nr. 215PC/20.10.2016

Formulare: WG (Granule dispersabile în apă)

Cuvânt avertizare: Atenție!

TRIMMER 50 WG este un erbicid selectiv, sistemic, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene din culturile de cereale.

Omologări

Principalele culturi Doza omologată Spectru de combatere
Grâu, orz, grâu dur, grâu spelta, ovăz, secară, triticale 0,02-0,03 KG/ha Buruieni dicotiledonate anuale și perene

Caracteristici

Substanța activă este absorbită prin frunze și rădăcini, și este rapid translocată în întreaga plantă. Acționează prin inhibarea diviziunii celulare în vârfurile de creștere ale lăstarilor și rădăcinilor la buruienile sensibile. La câteva zile de la aplicarea tratamentului apar primele simptome (decolorarea, deformarea frunzelor), iar după 2-3 săptămâni de la tratament intervine moartea buruienilor.Produsul TRIMMER 50 WG se aplică postemergent, în primăvară, când atât cultura de interes, cât și buruienile sunt în faza activă de dezvoltare.Se aplică un singur tratament cu TRIMMER 50 WG pe cultură și pe sezon. Momentul optim pentru aplicarea tratamentului este la BBCH 12 – 39 al culturii de interes (din faza de 2 frunze până la apariția frunzei stindard), iar buruienile trebuie să fie într-un stadiu cât mai timpuriu de dezvoltare (cele anuale în stadiul de 2-6 frunze, iar cele perene în stadiul de rozetă). Se folosesc volume normale de soluție/hectar (200 – 400 L/ha). Aplicat conform dozelor recomandate și în condiții normale de climă, produsul nu produce fenomene de fitotoxicitate.Atunci când TRIMMER50 WG este folosit conform recomandărilor (nu mai târziu de stadiul BBCH 39), nu ar trebui să existe niciun risc pentru culturile succesive. Tribenuron-metil se degradrează rapid în sol și de aceea nu este necesară respectarea niciunei perioade de așteptare. În cazul compromiterii culturilor de cereale tratate cu TRIMMER 50 WG, indiferent din ce cauză, se pot resemăna doar cereale de primăvară pe aceeași suprafață, după ce în prealabil s-a efectuat o arătură adâncă.

SPECTRUL DE BURUIENI COMBĂTUTE:Trimmer® 50 WG combate următoarele specii de buruieni:

Buruieni dicotiledonate anualeAnagalis arvensis (scânteiuța), Anthemis spp. (romanița de câmp), Agrostema githago (neghina), Amaranthus retroflexus (știr), Atriplex spp. (loboda sălbatică), Brasica nigra (muștar negru), Brassica rappa (rapița sălbatică), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Chenopodium spp. (spanac sălbatic), Galeopsis tetrahit (lungurica), Delphinium spp. (nemțișor), Geranium spp. (ciocul berzei), Lamium spp. (urzica moartă), Matricaria spp. (mușețel), Myosotis arvensis (nu mă uita), Papaver rhoeas (mac), Polygonum persicaria (ardeiul broaștei), Ranunculus spp. (piciorul cocoșului), Raphanus raphanistrum (ridiche sălbatică), Senecio vulgaris (spălăcioasa), Sinapis arvensis (muștar sălbatic), Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulița), Viola arvensis (panseluța de câmp), Mercurialis annua (trapădătoare), Helianthus annus (floarea soarelui, ca samulastră din hibrizi nerezistenți la tribenuron).

Buruieni dicotiledonate pereneCirsium arvense (pălămida), Plantago major (pătlagina), Sonchus arvensis (susai), Linaria vulgaris (linariță), Vicia sativa (măzăriche).

Cuvinte cheie (keywords) în pagină: trimmer, tribenuron metil, buruieni dicotiledonate, cereale, grâu, secară, triticale, ovăz