Sword 240 EC

Erbicid pentru combaterea buruienilor monodicotiledonate din culturile de grâu, secară şi triticale

Substanță activă: clodinafop propargil 240 g/l

1 L

Transport gratuit peste 1.500 lei

Sword 240 EC este un concentrat emulsionabil pe bază de clodinafop-propargil (240 g/L) ca substanță activă și cloquintocet-mexil (60 g/L) ca agent fitoprotector. Se prezintă sub forma unui lichid limpede, omogen, mobil, de culoare maro-chihlimbar, cu miros caracteristic.

  • Inhibă creşterea buruienilor  în maxim 48 de ore de la aplicare.
  • Combate buruieni  problemă: ovăz sălbatic (Avena fatua), hiruşor (Poa annua), coada vulpii (Alopecurus myosuroides),  raigras (Lolium spp.), meiul canarilor (Phalaris canariensis).
  • La cultura de grâu poate fi aplicat până la începerea fazei de burduf.

Omologări

Principalele culturi Doza omologată Spectru de combatere
Grâu (moale și dur), secară, triticale 0,25 l/ha Buruieni monocotiledonate

Caracteristici

Sword 240 EC este un erbicid graminicid cu spectru larg de acțiune. Substanța activă clodinafop propargil, în combinație cu agentul fitoprotector cloquintocet-mexil, poate fi folosit ca erbicid selectiv, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate din culturile de grâu (moale și dur), secară și triticale. Clodinafop-propargil face parte din grupa chimică a ariloxifenoxipropionaților și acționează asupra sintezei lipidelor prin divizarea celulelor. Inhibarea creșterii buruienilor sensibile are loc în termen de 48 ore de la aplicare, reducând astfel rapid concurența cu plantele de cultură. În decurs de câteva zile, frunzele buruienilor capătă diverse culori (galben, roșu sau maro), după care dezvoltarea acestora încetează.
Moartea completă a buruienilor are loc la 2 – 3 săptămâni de la aplicare, în funcție de speciile de buruieni și de condițiile de creștere. Buruienile care nu sunt complet distruse rămân atrofiate și nu concurează cu plantele de cultură. Clodinafop-propargil este rapid translocat și se acumulează în meristeme. Acțiunea sa optimă se obține la aplicarea în condiții favorabile de vreme pentru creșterea activă a buruienilor (căldură și umiditate)

Sword 240 EC este un erbicid recomandat pentru combaterea buruienilor monocotiledonate din culturile de grâu (moale și dur), secară și triticale. Se aplică un singur tratament cu Sword 240 EC, pe aceeași suprafață, într-un sezon. Momentul optim pentru aplicarea tratamentului este înainte de începerea fazei de burduf (BBCH 41), pentru grâu, respectiv înainte de apariția celui de-al 2-lea internod (BBCH 32) pentru secară și triticale, iar buruienile să nu aibă mai mult de 5 frunze.

ATENȚIE!
• NU se recomandă utilizarea produsului la culturile de orz și ovăz!
• NU se recomandă aplicarea tratamentului cu Sword 240 EC în cazul în care culturile de cereale au fost afectate de îngheț, în caz de secetă extremă, umiditate excesivă, precum și când culturile suferă de deficit nutrițional, boli sau atac de dăunători!
• NU se aplică în amestec cu erbicide hormonale (grupa auxinelor)!

Pentru îmbunătățirea eficacității, produsul poate fi aplicat împreună cu un adjuvant (uleiuri metilate de semințe, uleiuri minerale sau surfactanți ne-ionici). Aplicat conform recomandărilor și în condiții normale de climă, produsul nu prezintă fitotoxicitate față de culturile recomandate.

Sword 240 EC poate fi compatibil cu multe dintre produsele de uz fitosanitar folosite în mod curent în România. Amestecurile vor fi utilizate imediat ce au fost preparate. În mod obligatoriu, se vor respecta și instrucțiunile de folosire a produsului partener.
Modul de comportare al culturii la utilizarea amestecurilor este mult influențat și de condițiile meteorologice. Nu amestecați niciodată produsele fără a efectua în prealabil teste de compatibilitate pe suprafețe mici.

Materiale de descărcat

Cuvinte cheie (keywords) în pagină: sword, erbicid, grâu, secară, triticale, buruieni monocotiledonate