Galera Super

Galera™ Super este un erbicid cu aplicare foliara care combate buruienile dicotile anuale si perene din cultura de rapita.

Substanță activă: clopiralid 240 g/l + picloram 80 g/l + aminopiralid 40 g/l

1 L

Transport gratuit peste 1.500 lei

Mod de actiune

• Galera™ Super are o dublă acțiune: de contact, datorată picloramului și sistemică datorată clopiralidului și aminopiralidului. Cele trei substanțe active din Galera™ Super au un mod asemănător de distribuire și acțiune.
• Substanțele sunt absorbite atât la nivel foliar, cât și la nivel radicular, sunt translocate atât acropetal, cât și basipetal și se acumulează în țesuturile meristematice ale plantelor. Au un mod de acțiune „auxinic“.

Omologări

Principalele culturi Doza omologată Spectru de combatere
Rapiță 0,2-0,25 l/ha Buruieni dicotiledonate anuale și perene -0.2 l/ha toamnă - 0.25 l/ha primăvară

Caracteristici

Instructiuni de amestecare

Pentru aplicarea în toamna, Galera™ Super se poate combina cu alte pesticide. Nu recomandam amestecul Galera™ Super cu alte produse în primavara. Volumul de apa utilizat: 100-400 L/ha.

Timpul aplicarii

• Galera™ Super se poate aplica preemergent sau postemergent timpuriu (stadiu de 1-3 frunze) sau se poate aplica postemergent în toamnă, la stadiul rapiței de la 3 până la 9 frunze sau primăvara, înainte ca mugurii florali să fie vizibili.
• Numărul maxim de aplicări: o singură aplicare pe cultură. Pentru aplicarea în toamnă, Galera™ Super se poate combina cu alte pesticide.
• Nu recomandăm amestecul Galera™ Super cu alte produse în primăvară.
• Volumul de apă utilizat: 100-400 litri/ha.
• Doze omologate: 0.2 litri/hectar toamna sau 0.25 litri/hectar primăvara.

Informatii suplimentare

Culturi postmergătoare:
• Pe un teren care a fost tratat în toamnă cu Galera™ Super pot fi înființate următoarele culturi: toamna (anul calendaristic următor) cereale, rapiță, muștar.
• După tratamentul de primăvară cu erbicidul Galera™ Super se pot înființa pe același teren următoarele culturi: în toamna aceluiași an rapiță de toamnă, cereale de toamnă; în primăvara anului următor porumb, sorg, cereale de primavară, rapiță de primăvară, muștar, varză, in; în primăvara celui de-al doilea an calendaristic de la tratamentul din primăvară cu Galera™ Super orice cultură.

Restricții:
• Galera™ Super nu ar trebui aplicată în condiții de mediu sau agronomice nefavorabile creșterii plantelor (exemplu: vreme rece, secetă, fertilitate scăzută a solului).
• A nu se utiliza produsul cu 2 zile înainte sau după nopți cu condiții de îngheț, sau când apar fluctuații mari de temperaturi între zi și noapte. Galera™ Super aplicat singur nu este spălat de ploaie la două ore de la aplicare.

Cultură calamitată:
• În caz de cultură calamitată tratată cu Galera™ Super (exemplu: îngheț, boli, dăunători) se poate semăna pe același teren: rapiță de primăvară, muștar, varză transplantată, cereale sau porumb în același sezon cu cel puțin 1 lună după tratament, cu arătura terenului înainte de înființarea culturii.

• Timpul de pauză nu este necesar!

Materiale de descărcat

Cuvinte cheie (keywords) în pagină: Galera Super, erbicid, foliar, buruieni dicotiledonate, rapiță, toamnă, primăvară, clopiralid, picloram, aminopiralid, turița, Galium aparine, pălămida, Cirsium arvense, mușețel, Matricaria spp., samulastra de floarea soarelui, loboda, Chenopodium album, mac, Papaver rhoeas, susai, Sonchus arvensis, cornuți, Xanthium strumarium