Basagran sl

Erbicid standard pentru combaterea buruienilor în culturile de leguminoase

Substanță activă: 480 g/l bentazon + 150 g/l wettol

Transport gratuit peste 1.500 lei

Erbicid Basagran® SL eficient împotriva buruienilor dicotiledonate

Basagran® SL este un erbicid pe bază de bentazonă, din grupa diazinelor. Basagran® SL are o acţiune de contact, cu impact asupra procesului de fotosinteză, fiind absorbit prin frunze şi alte organe verzi. Efectul este vizibil după aproximativ 2 zile, manifestat prin îngălbenirea buruienilor sensibile şi apoi necrozarea lor

Basagran® SL este un erbicid cu aplicare în postemergența culturii. Buruienile trebuie să fie răsărite şi să se afle în faza de 2-4 frunze, respectiv BBCH 12-14. Este recomandat ca tratamentul să se realizeze când temperatura aerului este mai mare de 15ºC şi umiditatea aerului mai mare de 40%. Se va evita efectuarea tratamentului în perioadele de stres ale buruienilor.

Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a erbicidelor utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării erbicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea a 200-400 l/ha soluţie de erbicidat.

Omologări

Principalele culturi Doza omologată Spectru de combatere
Cereale, cartof, soia, mazăre, fasole, lucernă, trifoi 2-2,5 l/ha Buruieni dicotiledonate anuale