Accurate extra

Erbicid sulfonilureic complex, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale păioase

Substanță activă: MSM 70 g/l + tifensulfuron metil 680 g/l

0,1 kg

Transport gratuit peste 1.500 lei

ACCURATE EXTRA se prezintă sub formă de granule dispersabile în apă (formulare WG) de culoare bej, conținând tifensulfuron-metil 680 g/kg + metsulfuron-metil 70 g/kg.

  • Pătrunde rapid în țesuturile plantelor astfel că, după 4 ore de la aplicare, eficacitatea tratamentului efectuat nu mai este influențată, prin spălare, de către eventualele precipitații căzute;
  • Se poate utiliza pe toate tipurile de sol, mai puțin pe cele cu textură nisipoasă, foarte ușoare;
  • Se poate aplica încă din toamna înființării culturii, mai ales atunci când există infestare cu samulastră de rapiță și/sau floarea soarelui.

Cele două substanțe active acționează sistemic, selectiv, fiind asimilate în principal prin frunze. Acțiunea erbicidului constă în inhibarea enzimei acetolactat sintetaza (ALS), implicată în sinteza lanțurilor de amino-acizi. Inhibarea ALS duce la încetarea diviziunii celulare și implicit a procesului de creștere a buruienilor. Buruienile sunt puternic clorozate, apoi necrozate și distruse în interval de 2-4 săptămâni de la aplicare. Simptomele apar la circa 7 – 10 zile de la aplicarea tratamentului, iar combaterea completă se observă după circa 21 zile, fiind strâns legată de condițiile de creștere și competiția culturii.

Omologări

Principalele culturi Doza omologată Spectru de combatere
Grâu, triticale, secară de toamnă, orz de toamnă, orz de primăvară 0,05-0,075 kg/ha Buruieni dicotiledonate anuale

Caracteristici

Accurate Extra poate fi aplicat foliar cu orice echipament terestru, folosindu-se pentru prepararea soluției o cantitate de 150-200 litri de apă la hectar. Produsul poate fi utilizat chiar și la temperaturi scăzute (4 – 50C) fără a fi afectată eficacitatea. În cazul cerealelor păioase de toamnă, se poate aplica imediat după răsărire, cu rezultate remarcabile, mai ales atunci când există infestare cu samulastră de rapiță sau floarea soarelui.

Materiale de descărcat