Universalis 593 SC

Fungicid polivalent cu spectru larg de combatere a principalelor boli ale viţei de vie: mană, făinare și putregai cenușiu - efect secundar.

Substanță activă: azoxistrobin 93,5 g/l + folpet 500 g/l

100 ml

Transport gratuit peste 1.500 lei

Fungicid polivalent cu spectru larg de combatere a principalelor boli ale viţei de vie: mană, făinare și putregai cenușiu - efect secundar. Are efect vitalizant asupra plantei, prin formarea unui system foliar viguros, butuc sănătos şi curat de boli. Universalis nu influenţează procesul de fermentaţie şi caracteristicile organoleptice ale vinului.

Universalis are acţiune sistemică locală (translaminară în frunze) şi de contact. Universalis interferează în ciclul de viaţă al agenţilor patogeni, în principal în timpul germinaţiei sporilor, prin inhibarea mobilităţii şi germinaţiei zoosporilor (reduce riscul infecţiilor secundare). Azoxistrobin este preluat gradual în frunze, în timp ce folpetul rămâne la suprafaţa frunzelor.

Omologări

Principalele culturi Doza omologată Spectru de combatere
Viţa de vie 2 l/ha Făinare (Uncinula necator), Mană (Plasmopara viticola), Putregaiul cenușiu (Botrytis cinerea) - efect secundar

Caracteristici

Compatibilitate

Universalis este compatibil cu numeroase produse de uz fitosanitar. Înainte de utilizare se va consulta tabelul cu compatibilităţi şi se va efectua un test.

 

Pregatirea soluției

Echipamentul trebuie să fie curat şi calibrat corespunzător.
Se adaugă în rezervor jumătate din volumul de apă necesar, se porneşte sistemul de agitare şi se adaugă cantitatea măsurată de Universalis 593 SC. Se completează cu restul de apă. Se menţine sistemul de agitare în funcţiune pe toată durata tratamentului, de la pregătirea soluţiei şi până la terminarea aplicării.
A se aplica întregul volum de soluţie pregătit în aceeaşi zi.
Când se foloseşte în amestec cu un alt produs, se verifică mai întâi compatibilitatea cu produsul respectiv, după care se va adăuga în rezervor Universalis 593 SC şi apoi partenerul de amestec. În cazul în care partenerul de amestec este sub formă de plicuri hidrosolubile, se adaugă întâi acest produs şi apoi Universalis 593 SC.

 

Volum apă: 1000 litri/ ha

Cuvinte cheie (keywords) în pagină: universalis 593 SC, azoxistrobin, folpet, strobilurine, fungicid, mană, făinare, putregai cenușiu