Sencor Liquid 600 SC

Erbicid selectiv pentru combaterea buruienilor anuale din culturile de cartof, tomate şi soia

Substanță activă: metribuzin 600 g/l

100 ml

Transport gratuit peste 1.500 lei

Mod de acţiune
Sencor Liquid 600 SC este un erbicid selectiv sistemic, preluat prin rădăcini în tratamentul preemergent sau prin rădăcini şi frunze în cazul în care buruienile sunt răsărite. Efectul asupra buruienilor se manifestă prin îngălbenire urmată de necroză. Prezintă un spectru larg de activitate asupra buruienilor dicotiledonate anuale precum Amaranthus retroflexuss, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp., Galinsoga parviflora, Matricaria spp, Polygonum spp. Stellaria media, Viola spp., Sinaspis arvensis, Solanum nigrum, Sonchus spp. (din seminţe) şi asupra unor specii de graminee anuale precum Echinocloa crus-galli, Poa annua, Apera spica venti.

Omologări

Principalele culturi Doza omologată Spectru de combatere
Cartof 0,9 l/ha preemergent + 0,6 l/ha postemergent Buruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale
Tomate semănate direct în câmp 0,45 l/ha preemergent+0,35 l/ha postemergent Buruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale
Tomate transplantate în câmp 0,6 l/ha înainte de plantare+0,35 l/ha după plantare Buruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale
Soia 0,35 l/ha Buruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale

Caracteristici

Mod de utilizare
Cartof: 0,9 l/ha preemergent după plantare pe întreaga suprafaţă, la refacerea bilonului, urmat de un tratament postemergent la doza de 0,6 l/ha când plantele de cartof au până la 5 cm înălţime (2-3 frunzuliţe formate). În cazul infestării puternice cu buruieni monocotiledonate se recomandă utilizarea în asociaţie cu un erbicid antigramineic.

Tomate semănate direct în câmp: se efectuează 2 erbicidări pe întreaga suprafaţă: una preemergentă după semănat în doză de 0,45 l/ha urmată de a doua erbicidare postemergentă în doza de 0,35 l/ha la un interval de minim 40 de zile.
Tomate transplantate în câmp: se efectuează o erbicidare la doza de 0,6 l/ha, cu 5 zile înainte de plantare, după pregătirea terenului în vederea plantării, urmată de o erbicidare la maxim 21 de zile după prima (tomatele au până la 9 frunze) în doză de 0,35 l/ha. În caz de îmburuienare redusă se poate efectua numai aplicarea după plantare folosind o doză de 0,35 l/ha în intervalul: o săptămână după transplantare până când tomatele au maximum 9 frunze.
Soia: se efectuează o erbicidare preemergentă după semănat, înainte de răsărire, folosind doza de 0,35 l/ha.

Timp de pauză: nu se aplică la nicio cultură. Volum de soluţie: 300 l/ha. Nu se aplică pe soluri nisipoase. Nu se utilizează Sencor pentru culturile de tomate în seră.

Cuvinte cheie (keywords) în pagină: sencor liquid, erbicid, metribuzin, cartof, tomate, soia, Amaranthus retroflexuss, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp., Galinsoga parviflora, Matricaria spp, Polygonum spp. Stellaria media, Viola spp., Sinaspis arvensis, Solanum nigrum, Sonchus spp., Echinocloa crus-galli, Poa annua, Apera spica venti.