Cabrio Top

Cabrio® Top este un fungicid cu două substanţe active pentru combaterea bolilor la viţa de vie şi tomate. Are atât acțiune de contact, cât și mișcare translaminară în plantă.

Substanță activă: 55 % Metiram, 5 % Piraclostrobin

Transport gratuit peste 1.500 lei

Beneficii

 • Produs care combină spectrul extrem de larg și durata lungă de combatere a bolilor.
 • Soluție pentru combaterea simultană a mai multor boli.
 • Puternică acțiune preventivă și durată lungă de protecție.
 • Efecte fiziologice remarcabile (produs din gama AgCelence®): efect de înverzire. plantele au o toleranţă mai mare la stres, etc.
 • Obținerea unor producții de foarte bună calitate.

 

Descrierea produsului

Fungicidul Cabrio® Top conține două substanțe active, 55% metiram și 5% piraclostrobin, ce oferă protecție eficientă pentru combaterea bolilor viței de vie sau tomatelor.

Suplimentar, produsul Cabrio® Top beneficiază de tehnologia AgCelence®, ce oferă și efecte fiziologice de vitalizare a plantelor. Comparativ cu produsele standard, plantele de viță de vie tratate cu Cabrio® Top au frunzele de o culoare verde mult mai intensă, ceea ce face ca asimilația să fie îmbunătățită, iar producția să fie mai mare și de mai bună calitate.

Cum acționează

Piraclostrobin, din grupa strobilurinelor, inhibă respirația mitocondrială a patogenilor. Această inhibare blochează producerea de energie, iar agentul patogen moare. Cea de-a doua substanță activă, metiram, este una de contact, multi-site, din grupa ditiocarbamaților. Produsul are o acțiune preventivă puternică, prin inhibarea mobilității zoosporilor, împiedicarea germinației sporilor și a dezvoltării hifelor miceliele.

Prezența depozitelor de produs la suprafața frunzelor permite redistribuirea substanțelor active cu ocazia perioadelor în care apar precipitații sau se irigă. Astfel, se asigură o protecție uniformă și de încredere a culturii, datorită mișcării translaminare și a efectului sistemic local al piraclostrobinului. Totodată, fungicidul Cabrio® Top are o puternică acţiune preventivă, inhibând mobilitatea și germinarea zoosporilor. Proprietățile fungice ale produsului, combinate cu rezistența la spălare asigură atât protecția de durată a frunzelor, cât și a ciorchinilor.

Ce boli combate

Fungicidul Cabrio® Top are un spectru de combatere foarte larg. Aplicat la cultura de viță de vie, Cabrio® Top combate cu succes mana, făinarea, putregaiul negru și escorioza. Doza recomandată de aplicare pentru cultura de viță de vie este de 1,5 – 2 kg/ha.

Pentru cultura de tomate, produsul Cabrio® Top se recomandă a fi aplicat împotriva manei, făinării, pătării albe a frunzelor, pătării cafenii a frunzelor și alternariozei. Doza recomandată de aplicare pentru cultura de tomate este de 1,5 – 2 kg/ha.

 

După aplicarea tratamentului cu Cabrio® Top veți observa, în primul rând efect de înverzire și creșterea nivelului de clorofilă din frunze. Efectele fiziologice AgCelence® sunt determinate de faptul că fungicidul, prin modul său de acţiune, influenţează, printre altele, enzima ce controlează sinteza etilenei. În urma experiementelor BASF s-a stabilit că frunzele tratate cu Cabrio® Top produc cu până la 80% mai puţină etilenă și, de asemenea, s-a constatat o degradare redusă a clorofilelor. Scăderea nivelului etilenei întârzie îmbătrânirea și prelungește activitatea fotosintetică, ceea ce înseamnă o producție mai mare de hidrocarbonaţi.

În cazul culturii de tomate, efectele fiziologice remarcabile pe care le veți constata sunt:

 • durata prelungită de păstrare a fructelor
 • fermitatea deosebită a fructelor
 • conținutul crescut în zaharuri.

 

Avantajele pe care le veți obține dacă folosiți Cabrio® Top

 • Produsul combină spectrul extrem de larg și durata lungă de combatere a bolilor.
 • Beneficiați de o singură soluție pentru combaterea simultană a mai multor boli.
 • Acțiune puternic preventivă și durată mare de protecție.
 • Toleranță mai mare la stres și efect de înverzire
 • Recuperare mai rapidă și mai bună după grindină
 • Producții de o calitate excelentă

 

Acest produs este ambalat în următoarele cantități:

 • microambalaje: 20 g / 200 g
 •  ambalaj standard: 1 kg

Omologări

Principalele culturi Doza omologată Spectru de combatere
Viță de vie 1,5 - 2 kg/ha Mană (Plasmopara viticola) Făinarea (Uncinula necator) Putregaiul negru (Guignardia bidwellii) Excorioza (Phomopsis viticola)
Tomate 1,5 - 2 kg/ha Mană (Phytophthora infestans) Făinarea (Leveillula taurica) Pătarea albă (Septoria lycopersici) Pătarea cafenie (Cladosporium fulvum) Alternarioza (Alternaria solani)
Cuvinte cheie (keywords) în pagină: cabrio top, fungicid, piraclostrobin, metiram, viță de vie, tomate, mană, făinare