Ziua porumbului 9 septembrie 2021

Ziua porumbului 9 septembrie 2021

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

Oaspeții veniți la ferma Kodagro din Seuca au fost întâmpinați de principalele gazde ale ZILEI PORUMBULUI 2021, respectiv de Liviu Cojoc, președinte al DAFCOCHIM Grup, și de Radu Fodor, acționar în cadrul DAFCOCHIM Grup.

”Bun venit în Mureș, prieteni buni! După turbulențele majore de comunicare cauzate de pandemie, care, din păcate, nu vrea să se termine, ZIUA PORUMBULUI organizată de DAFCOCHIM Agro în data de 9 septembrie 2021 este un eveniment tehnic mult așteptat de toți partenerii noștri loiali, fie ei furnizori de inputuri sau fermieri. Personal îmi este foarte greu să mă obișnuiesc cu ,,întâlnirile” virtuale online, impuse de virusul SARS-CoV2, și-mi doresc mult să vă pot revedea pe toți cât mai des, să ne spunem față-n față ofurile și să le găsim împreună soluții. ZIUA PORUMBULUI 2021 este organizată la ferma Kodagro de la Seuca, membră a grupului DAFCOCHIM, condusă de familia Kósa, direct implicată în buna desfășurare a activităților fermei, unde se aplică ultimele tehnologii moderne la toate culturile agricole specifice zonei centrale a Transilvaniei. Sunt deplin recunoscător tuturor partenerilor noștri, reprezentanții marilor companii naționale sau multinaționale furnizoare de genetică, fertilizanți și produse de protecția plantelor, care au răspuns afirmativ la invitația noastră de a participa la acest eveniment și, în aceeași măsură, beneficiarilor acestor inputuri, fermieri din centrul Transilvaniei loiali nouă. Aceeași recunoștință o am față de asociatul meu Radu Fodor, cu care am reușit în ultimii peste treizeci de ani să clădim o echipă performantă, stabilă și să oferim clienților noștri încredere deplină pentru a colabora cu noi. Echipa tehnică și comercială a DAFCOCHIM Agro, condusă cu tact și profesionalism de directorul general ing. Marinel Ștefan, a pregătit cu minuțiozitate logistica acestui eveniment pentru care le mulțumesc”, a transmis Liviu Cojoc.

Oaspetele special al ediției din acest an a ZILEI PORUMBULUI de la Seuca a fost, fără îndoială, Ștefan Vuza, președintele Chimcomplex Borzești, care le-a urat fermierilor să aibă parte de recolte bogate.

”Nu sunt fermier, nu mă pricep la agricultură, mă pricep la chimie și tare mă bucur când și altor români le merge bine, cum am înțeles că acest an a fost foarte bun pentru voi. Îmi imaginez că fermierii iarna, după ce își adună recolta în hambar sau cu banii în cont, se adună de Crăciun cu familiile și acolo la foc beau o țuică și trag o linie despre ce s-a întâmplat în anul care s-a închis. Vă doresc ca la acest Crăciun să aveți această stare de spirit și să vă aduceți aminte și de ZIUA PORUMBULUI care e o încununare a muncii voastre și ar fi bine să o sărbătorim mai des, nu din doi în doi ani. Cred că e bine să ne bucurăm de faptul că a fost un an bun. Citeam în Biblie de șapte ani buni urmați de șapte ani mai puțin buni, adică șapte ani erau cu vacile grase și apoi șapte ani cu vacile slabe. Eu vă doresc ca acest an să fie cel mai slab an din următorii șapte ani care vor urma”, a afirmat Ștefan Vuza.

Evenimentul de la Seuca a fost organizat până la cele mai mici detalii, ireproșabil, de echipa condusă de Marinel Ștefan, director general al DAFCOCHIM Agro, care a mulțumit colegilor pentru implicare, dar și partenerilor și fermierilor pentru încrederea arătată în DAFCOCHIM Agro. 

 

”Mă bucur să vă salut iar după doi ani de zile, vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți în număr atât de mare alături de noi. De asemenea, le mulțumesc tuturor colaboratorilor noștri care ne-au pus la dispoziție semințe pentru loturi, pesticidele și alte produse. Vreau să le mulțumesc pentru colaborarea noastră. Vreau să mulțumesc echipei mele fără de care nu aș fi putut realiza acest lot, colegului nostru domnul Kósa Gyula și domnului Kósa Alpar și dumneavoastră, bineînțeles. Vă doresc să aveți distracție plăcută, să fie un an bun agricol, recolte bogate și multă sănătate”, a transmis Marinel Ștefan.

(sursa zi-de-zi)